Hemavan/Tärnaby 

Hemavan och Tärnaby är två mindre orter i Västerbotten som erbjuder skidåkning på alla nivåer för hela familjen på samma skidpass!

Härliga backar, bra boende och god mat

Här finns trevligt boende av olika typer, god mat och dryck samt ett stort utbud av aktiviteter. Vi erbjuder massor av snö hela vintern och välpreparerade pister. Vi lovar också att du här alltid möts med ett leende och att du blir igenkänd i byn oavsett hur lång tid du är hos oss. Orterna skiljer sig en del skidåkningsmässigt. Tillsammans erbjuder vi allt från den snällaste barnbacke till offpist och proffsbackar. Vare sig du är ute efter spänning och adrenalin eller vill ta det mjukt och lugnt finns det en backe för dig. Du kan dessutom lätt skapa omväxling under din skiddag genom att hoppa på bussen, Fjällpendeln, som går mellan de två orterna. Fjällpendeln går under högsäsong dagligen mellan Hemavan och Tärnaby. Den stannar på flera ställen på vägen. Ny tidtabell kommer inom kort.

Boende

Bo i Hemavan och ge dig ut i Tärnabys backar! Eller varför inte tvärtom? I Hemavan och Tärnaby har vi boende som passar familjen, konferensgruppen eller träningslägret. Välj mellan hotell med alla bekvämligheter, stuga med självhushåll eller skidåkarrum med enbart den nödvändigaste utrustningen. Oavsett var du bor har du nära till backarna, restauranger och nöje. Skidpassen gäller i båda skidsystemen och bussen som går mellan Hemavan och Tärnaby tar endast 15 min enkel resa.

Mat & nöjen

I utbudet av restauranger, pubar, barer och nattklubbar finner alla något som passar humöret och aptiten!
Här hittar du ett stort utbud av restauranger och nöjesställen som ser till att du inte behöver gå hungrig eller törstig.
Maten är en viktig del av skidresan – låt oss se till att det blir en trevlig del. Lunchen i backen, den påfyllning av energi som är nödvändig för eftermiddagens aktiviteter och självklart den välförtjänta middagen i slutet av dagen, däremellan hinner du med After Ski och om du orkar väntar nattklubben eller en drink i baren.

Aktiviteter

I Hemavan och Tärnaby finns alltid något spännande att prova. Om du går in på Solkatten kan du prata med någon av våra guider som kan ta dig med på en tur upp på fjället, en skotersafari, ett helikopteräventyr eller varför inte en härlig slädtur bakom pigga hundar. Det finns många sätt att upptäcka fjällen på, till fots, med hundspann, skoter eller med helikopter. Ge dig ut på upptäcksfärd, det finns mycket att välja på vare sig du föredrar utstakade backar eller mer orörd natur. Hur långt du vill ta dig om dagarna är upp till dig!

 

fakta4 Liftar: 41
Nedfarter: 103
Största fallhöjd: 890 m
Längsta pist: 6 500 m
Liftkapacitet: 47 390 p/t
Pister: svart 6, röd 34,
blå 39, grön 19, offpist 5
Längdåkning: 97 km
Bäddar: 24 000
Sportshop: 6
Restauranger: 50
Skiduthyrningar: 12
nattklubbar/barer: 15
Matvarubutiker: 5
Afterski: 6
Aktiviteter: bad, snöskoter, renrajd, hundspann, ridning, skärmflyg, skidskola, bowling, minigolf, bio, golfsimulator,upplevelsebad, helikopterskidåkning