Hotel Granen & Residences

Hotel Granen & Residences handlar om hur du vill bo – personligt och prisvärt. Vi ger dig mer än bara ett rum, oavsett om det gäller jobb eller semester. Ett intimt boende som får dig att känna att du är ”någonstans” och inte bara ”varsomhelst”.

Ursprung

Hotellet är beläget 150 meter ovanför Åre torg. 20 meter från skidområdet. Den äldsta delen av hotellet byggdes 1923 och under åren har ett flertal av skidvärldens stora profiler bott på hotellet. Matsalen fungerade ett tag som ett av Åres hetaste dansgolv med internationellt kända artister på scenen. Personlighet, kvalitet och värme har alltid varit synonymt med Granen.

Vardagsrummet

Ett hotell kan aldrig vara ditt hem. Men de dagar och nätter som du tillbringar hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Därför har vi skapat ett stort vardagsrum för våra gäster fyllt med sköna soffor och stora fåtöljer. De två stora öppna spisarna, är perfekta platser för att göra nya bekantskaper kring. I vardagsrummet finns även den välsorterade baren. Med en drink- och vinlista med över hundra olika sorter kan vi garantera att vi hittar något som faller dig i smaken.

Nybakat

Doften av nybakat bröd fyller frukostmatsalen varje morgon. En frukostbuffé fylld med grönsaker, frukt, nötter och hemlagade marmelader. Gröten gör vi på beställning.

Detaljer

Allt finns här av en anledning. Materialen – skiffer, täljsten, trä, läder och ull – är alla delar av den jämtländska traditionen. Möbleringen i hotellet är inspirerad av en varm och hemtrevlig modernism. Om du tittar dig omkring hittar du möbler och detaljer från kända svenska och utländska designers. Väggarna i hotellet pryds av fotografier tagna av världens främsta skid- och landskapsfotografer.

Hemlagat

På kvällen finner ni en à la carte meny med lokala produkter som älg, ren, röding, ostar och hjortron – allt tillagat av vår duktiga köksmästare. I restaurangen har vi koncentrerat oss på att servera riktig mat. Vi låter ingredienserna tala för sig själva. Vinlistan är sammansatt av vår sommelier som mer än gärna berättar om vilka viner som finns i vinkällaren och i vilken sluttning druvorna är odlade.

Biblioteket

Ett rum, fyra väggar. Hyllorna fyllda av böcker om design, arkitektur, skidåkning, mat och vin – våra största intressen. En idealisk plats att dra sig tillbaka på med en bok, njuta av utsikten över Renfjället och den värmande öppna spisen.

 

 

_regranen_liten_2

Paketresa Åre Granen 

Del i dubbelrum söndag-torsdag, frukostbuffé 4 dgr, 3 middag och skipass 3 dgr

 

Läs mer | Skicka bokningsförfrågan

_regranen_liten

Konferenspaket Åre Granen

Del i Dubbelrum inklusive frukost, lunch, 2-rättersmiddag och konferenslokal.

 

Läs mer | Skicka bokningsförfrågan