Funäsdalen, Tänndalen, Hamra,  Ramundberget

Allt på ett ställe! Branta backar, snälla pister, utanför pisterna i den mjuka snön, de finaste längdspåren, de mest välpreparerade skoterlederna, de långa turlederna, helikopterlyften till de höga topparna, samekulturen, fäbodskulturen, de största hotellen, de små pensionaten, en exklusiv lodge eller en liten stuga, lägenheter mitt i backen, våffelstugor, krogar, gym och caféer, paketresa eller med egen bil, flyg eller direktbuss. Det är en speciell känsla att bli nersläppt på 1796 meters höjd. Helekopterskidåkning på Helags 1796 möh är magisk. Ett äventyr du aldrig glömmer.

Guidade toppturer Erbjuds från skidområderna, Ladda för lössnöåken bekvämt i bandvagn, helikopter eller gå för egen maskin. Guiderna vet var den bästa lössnön finns, och genom sin erfarenhet gör de äventyret säkert.

Isklättring, en spännande aktivitet som genomförs på flera ställen i funäsdalen med guide eller på egen hand. Ridning, Hästsläde, är andra små och stora äventyr som väntar dig.

 

Snögaranti 2022 – 2023 Funäsfjällen
Från julveckan till säsongens slut 5 öppna nedfarter inom Funäsfjällen . Längd: 3 km spår
Om vi inte kan tillhandahålla det så återbetalas kostnaden för outnyttjade dagar, avseende inköpta
skipass/spårkort och boende bokat via Hamrafjällets Lift AB

 

Naturkänslan

Naturkänslan är stark, kanske alldeles unik för en stor skidort. Förutom alla andra utrotningshotade djur som funnit fristad i orörda fjäll, lever myskoxarna fortfarande här.

Många fina fiskesjöar med röding väntar på ivriga fiskare. Pimpelspö, isborr och renskinn finns att hyra.

Skoter, Europas bästa skoterområde. 45 mil 5 meter breda gator som prepareras. 15 mil går över högfjäll. Åk på egen hand eller följe med på enguidad tur. Skoterlederna är avgiftsbelagda.

Vill man gå på tur finns 450 km rösade leder att välja på. En del av dessa prepareras på vårvintern. Många turer bli extra lättillgängliga om man nyttjar de snövesslor som hjälper gästerna upp till högfjället från flera ställen i funäsdalen. Liftarna används också ofta, och i det vackra fjällområdet finns flera fikastugor att göra utflyckter till.

Nordic Ski Center är välskyltat med avståndsskyltar, kartor och raststugor. Fem elljusspår och sju roliga barnspår med djurtema gör systemet helt komplett. F.o. m vintersäsongen 2009 – 2010 är Nordic Ski Centerspåren avgiftsbelagda

 

liftar: 34
nedfarter: 121
största fallhöjd: 315 meter
längsta pist: 2 100 m
längdåkning: 300 km
bäddar: 24 500
sportshop: ja
restauranger: 29
turleder: 450 km
skoterled: 450 km
afterski: ja
aktiviteter: Helikopterskidåkning, Isklättring, skoterturer, funpark och mycket mer.