• 2731
  • 2733
  • 2735
  • 2730
  • 2727

 

Kläppen Resort

Kläppen bjuder på omväxlande och rolig skidåkning i fyra väderstreck. Mer sol, bättre sikt och mindre vind. Många gäster väljer att komma tillbaka år efter år för att njuta av härlig skidåkning och trevlig personal.

Alpinskidåkning i Kläppen. Oavsett vilken nivå du befinner dig på kan du hitta utmaningar som passar just dig. Släta salsgolv där nybörjare kan få en mjukstart till luftgropsframkallande nedfarter. Vill du kittla magen  lite extra kan du ”leka” i Kläppen Snowpark. Sedan starten 1982 har varje centimeter  av anläggningen noggrant planerats för att ge åkglädje säkerhet och bekvämlighet. Här finns mer plats i backarna, större variation och kortare köer.

På längden. 39 km preparerade längdspår, varav elbelyst längdspår 14 km.

För barnen. Barnens favoriter i Kläppen heter Trolle och Trolla, två finurliga troll som ser till att alla barn har det extra roligt på semestern. Barnen kan följa med Trolle och Trolla på Trollsafari, Trolles Vildmarksäventyr, Trolles After Ski och Trolles Cup. Vid köp av Trollekortet har barnen tillgång till alla Trolles och Trollas barnaktiviteter vid ett tillfälle samt fri tillgång till barnstugan( i mån av plats). Rekommenderad ålder 3 – 8 år.

 

Sälens första gondol 2.400 personer/timme. 47 gondoler med plats för 10 personer per gondol

 

Buss till Kläppen

Fjällexpressbussar till Sälen Kläppen, boka på Fjällbussar (tidtabeller, priser, bokning)

Mat och nöje

Skidåkning är något som gör de flesta hungriga och fikasugna. På Kläppen kan du äta och fika flera gånger utan att tröttna. Lunchbuffé med husmanskost serveras på Kläppens Wärdshus, på Tranans restaurang väljer du mellan goda lunchrätter och matiga sallader. Vill du njuta av lugnet och utsikten från toppen rekommenderar vi vår á la carte lunch på Toppstugan. I alla restauranger på Kläppen hittar du kakaor, nybakade bullar och smaskiga tårtor i olika skepnader, så vårt tips är att fika ofta. På eftermiddagen är den naturliga samlingspunkten baren på Tranan, här kan du se på storbilds-TV eller gunga dig varm till After Ski.
Kvällstid serveras á la carte och härliga temabufféer på Tranan och på Toppstugan tar starinljusen och puttrande fonduegrytor över.

 

Övriga aktiviteter

Ta med dig familjen på skotersafari, ponnyridning, hundspann eller ställ upp i pulkaracet som går av stapeln på fredagskvällar.

 

Snögaranti 2020-21

14 pister och minst 2 km längdspår från säsongsstart den 11 december till stängning.

Dessa nedfarter ska vara öppna som minst antal vid öppning fram till stängning: Barnbacken, Harlyckan, Björnidet, Utterleken, Familjebacken, Nedre Älgstråket till stolen dal, Bäverdalen (från toppen), Blue line (snowpark), Minkspåret, Renfållan, Ekorrsvansen, Illern och Rådjursstigen.

Om Kläppen inte kan uppfylla dessa snögarantier har gästen rätt till att få tillbaka sin stughyra om förmedling skett via Kläppens bokning. Väljer gäst dock att besöka Kläppen erhåller man 20% rabatt på Skipass oavsett läng

 

Utförsåkning
Höjd över havet 655 m
Högsta fallhöjd 315 m
Antal nedfarter 37 st
Antal liftar 21 st
Längsta nedfart 3 km
Total pistlängd 26 km
Elbelysta nedfarter 9 st
Pistmaskiner 4 st

Längdåkning
Antal längdspår 4 st
Total spårlängd 37 km
Turåkning
Toppstugan 7 km