• 2704
  • 2705
  • 2706
  • 2707
  • 2708
  • 2709

 

Sälen

Upplevelser för hela familjen. Sälenfjällen är norra Europas största alpina  skidområde. På resmålen Lindvallen, Högfjället,Tandådalen och Hundfjället finns skidåkning och upplevelser för hela familjen. Med över 100 nedfarter, barnskidområden och massor av attraktioner på snö finns varierande skidåkning för både stora och små. Som populärt komplement till skidåkningen finn upplevelsevärlden Experium med bl a äventyrsbad, spa och restauranger. Du tar dig enkelt mellan skidområdena med liftar eller SkiPass-bussen.

 

Lindvallen – barnfamiljens bästa vintersemester !
Ta med familjen till Lindvallen. En modern och serviceglad skidanläggning med ett stort utbud av det mesta. Du har tillgång till 82 km preparerad pist.  Här finns Nordens största barn- och nybörjarområde och Valles Värld med massor av attraktioner på snö. Flera trivsamma stugbyar och supermoderna Ski Lodge.  Lindvallen  är uppbyggt kring de 4 centrala torgen Söderåstorget, Snötorget, Gustavstorget och Sälfjällstorget med butiker och service.  Lindvallen sitter ihop med Högfjället genom transportliftar vilket betyder 51 nedfarter och 55 liftar i skidområde.

 

Högfjället – klassisk fjällsemester !
Här finns allt som kännetecknar en klassisk fjällsemester. Småskaligt, gemytligt och med det lilla extra. Här kan hela familjen vara aktiv i precis den grad man själv vill, och barnen klarar sig på egen hand. Här ligger pisterna öppna och breder ut sig över fjället och lagom branta för nybörjare och de yngsta.
Högfjället  sitter ihop med Lindvallen genom transportliftar vilket betyder 56 nedfarter och 54 liftar i samma skidområde.

 

Tandådalen
Här är utförsåkningen lite brantare och tempot högre. Kvällstid har du flera restauranger att välja på.
Tandådalen skidområde har tillsammans med Hundfjällets 47 liftar och 51 pister som du når via förbindelselift.
Tandådalens Junior Park och Tandådalen Super Park anses vara en av Sveriges bästa Parker

 

Hundfjället – Skidparadiset för stora och små !
Klassisk och genuin fjällanläggning. Bra utförsåkning i alla väderstreck med variationsrik skidåkning, här finns skidåkning för alla. För barn finns Trollskogen som man kan besöka även kvällstid. Trollen bor i Trollskogen och här behövs många åk för upptäcka alla ca 450 troll. Hundfjället erbjuder också skön ”vuxenåkning”. Allt från långa sköna , gröna backar  till svarta Specialen och värstingklassikern Väggen.

 

 

Fjällresors Snögaranti 2022-2023

Sälen erbjuder en av Sveriges längsta snögarantier. Från 12 december till säsongsslut 2023
Vad gäller? Om inte resmålen Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället sammanlagt har 15 pister
(10 för de stora och 5 för de små) öppna när du kommer till  Sälen så får du tillbaka det du betalat för din utförsåkningen. Det vill säga SkiPass, skidhyra, skidskola och stughyra inklusive avbeställningsförsäkring. Information om snögarantin faller ut senast två dagar före ankomst. Du har då möjlighet att avbryta din  vistelse och få pengarna tillbaka fram till kl. 11.00 dagen efter ankomst. I destinationen Sälen ingår Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället.

Boende

Lindvallen. Gott om liftnära boende, ända från Söderåstorget i söder till Sälfjällstorget i norr. Exempel på stugbyar/lägenheter är Timmerbyn, Snötorgets
lägenheter, Dalbyn, Gröna Byn, Ski Lodge, Vintergatan, Vasabyn, Kopparbyn, Gula
byn, Fjällbyn, Blå Byn, Röda byn, Bruna byn, Sälenstugans radhuslägenheter
Torgvåningarna, Långtorpet, Müllerbyn, Sälen västra

Högfjället. På Högfjället finns det , lägenheter och mysiga stugor. De flesta ligger i direkt anslutning till skidåkningen, nöjen, restauranger och butiker.
I Högfjällsbyarna mitt på högfjället mellan Högfjällshotellet och Högfjällscenter bor du i stugor med bastu.

Tandådalen. Liftnära boende är Grå byn, Röda byn eller Fjällvillorna.
Tandådalen Sportvåningar, Solbacken.

 

 

Nyhet! Ny stollift, bilfritt skidtorg, nytt barnområde

Hundfjället. I Hundfjällets centrum väljer du mellan lägenhetshotell, stugor eller stuglägenheter ochdu bor inte många meter från liften, restaurangerna eller matbutiken. Boendeförslag: Hundfjällscenters lägenheter,Nova, Trolldalen, Fjällgläntan, Trollbäcken, Blå husen och Hundfjällets  stugby är några exempel på liftnära stugbyar och lägenheter i Hundfjället

 

Mat & Dryck i Sälen

Sälen har ett imponerande utbud av mat och dryck med flera prisbelönta restauranger Här har du fyrtiotal olika karaktär att välja bland. Här bjuds på enklare rätter till gourmetmat. Fjällinspirerade menyer med inslag från det vilda, lokala köket. I restaurangerna är barnen hedersgäster.
Konceptrestaurangerna O’Learys och Wayne’s Coffee på Experium växer i popularitet för varje år. Inför säsongen 16/17 byggs de båda restaurangerna om vilket skapar fler sittplatser och ökad trivsel.Samarbetet med familjen Di Luca tas vidare och förra vinterns nyhet Bar & Café Casa Di Luca byggs ut samtidigt som miljön blir lite intimare.

 

Nöje & Nattliv i Sälen

Show, afterski och nattklubb. I Sälen står det aldrig still. Flera afterskier, shower och nattklubbar. Några av de hetaste artisterna i Sverige på nattklubbarna. Kanske väljer du och dina vänner en pianobar eller pub.

 

Aktiviteter

Ta ett varmt bad i poolariet i Hundfjällscenter eller Fjällis, åka skoter på kalfjället, massage, kurbad på Högfjällshotellet, hundspann över vidderna, häst och släde, icecarting, afterski, skidskola, barnaktiviteter och veckoskidtävlingar.

 

Välkommen till Experium & Ski Lodge

Experium är en unik upplevelsevärld i Lindvallen. Här kan du uppleva allt från äventyrsbad och surfing inomhus, till 3D-bio, shopping, god mat och avkopplande spabehandlingar. Bor gör du bekvämt på det hemtrevliga lägenhetshotellet Ski Lodge eller i stugbyn Ski Lodge Village.

 

Liftar: 87 liftar, 15 rullband
Nedfarter: 102
Största fallhöjd: 303 m
Längsta pist: 1,8 km
Liftkapacitet: 82.500 p/t
Pister: svart 14, röd 28, blå 22,
grön 35, offpist 1
Snowparks: 3
Längdåkning: 73 km
Bäddar: 60 000
Sportshop: 6
Restauranger: 50
Skiduthyrningar: 12
Nattklubbar/barer: 20
Matvarubutiker: 5
Afterski: 6
Aktiviteter: bad, snöskoter,
hundspann, ridning, skärmflyg,
skidskola, bowling, minigolf, bio,
golfsimulator, upplevelsebad