• 2697
  • 2698
  • 2699
  • 2700

 

Stöten

Stöten med Sälens högsta fjäll och storslagen, fridfull, orörd natur. Rolig och varierande skidåkning och med Sälens högsta fallhöjd 370 m  och med en blandning av varierande backar och rejäla åkytor. Här finner du 47 nedfarter  från det svartaste svart till de grönaste gröna, skidåkning för alla smakriktningar, åka off-pist eller testa Funparken med hopp och rails. Skidåkning är inte bara utför, Stöten har 20 mil rösade leder och 45 kilometer preparerade spår varav 3 km elljusspar. För de yngsta finns Vargy, världens snällaste varg som ägnar sig åt barnen och ser till att de trivs.
Nyheter 2022-23
Belysning Parallellen 29,Tomteluvan nr 22 och Tomten  nr 22,. Utökad belysning WC-backen.
Det innebär 5 nedfarter morgon- och kvällsåkning

Aktiviteter

För barnen har Stöten egen afterski. Vargy håller i de flesta aktiviteterna, här kan du gå på skattjakt med Vargy
För familjen finns familjeskotertur och släde efter hundspann.
Vattufjäll är Stötens aktivitetshus. Här finns äventyrsbad,  bowling, bastu, solarium och mitt i allt en SPA-avdelning som en oas. Varför inte massage eller kurbad i rogivande miljö.
Vattufjälls café & bar. Här kan du i avslappnande miljö, i lugn och ro avnjuta en fruktdrink eller Irish Coffee samt lättare rätter. 8 äventyrsarenor. Här kan du utveckla parkåkningen, tävla i speed, åka parallellslalom.

Fjällresors Snögaranti 2022-2023

Vi garanterar att vi alltid har minst tre nedfarter öppna, varav minst en från toppen. Skulle vi inte uppfylla detta löfte har du rätt att boka om/av er vistelse och få pengarna tillbaka för stughyra, SkiPass, skidhyra, skidskola och avbeställningsförsäkring.

Säsongen 22/23 gäller snögarantin från 8 december till 16 april. Avbeställning med snögarantin som grund kan göras tidigast kl. 14:00 två dagar innan ankomst och senast kl. 11:00 dagen efter ankomst. Information om huruvida snögarantin faller ut läggs ut här på vår hemsida.

 

Boende

I Stöten finns boende för alla smakriktningar och plånböcker. Hotell, stugor, parstugor och våningar. Kronoparken och Soltorgsbyn med exklusiva parhus och stugor. Såväl komfort som prisnivå varierar. Oavsett var du bor så är det nära till närmaste lift.

Vid Skidtorget finns Varglyans Våningar och Varglyans Lyor. Våningarna passar bra som tvåfamiljsboende eller för skidgänget. Lyorna är små prisvärda parstugor för den lilla familjen och lämpligt för 2 personer.
Pistbyn, 10 meter från pist – 8 bäddar, 3 sovrum. Hög standard på boende. I priserna ingår avresestädning.
Ranchenområdet har parstugor och storstugor. Parstugorna är fyrbäddsstugor – utmärkta för familjen eller gruppboende. Storstugorna är 68 kvm och har bastu och braskamin.
Stöten Mitt är ett lägenhetshotell som ligger centralt mitt i backen vid skidtorget, 35 kvm och 4+2 bäddar.
100 meter till affär, bad och restaurang Brasseriet.
Lyxigt boende i Sälen
Nordklint
är ett nybyggt boende i Stöten som stod klart 2018. Här får du uppleva en skidsemester med lyxigt modern fjällkänsla. I de arkitektritade husen är materialen väl utvalda och varje kvadratmeter genomtänkt.
Exklusivt boende nära Ranchliften Ranchen Lodge
Lägenheterna är utrusade med: Två badrum, varav ett med bastu, Tvättmaskin, Diskmaskin, Torkskåp
Best Western Stöten Ski Hotel har 43 rum och ligger mitt på Skidtorget. Här kan du bo i enkelrum eller svit av högsta klass och i direkt anslutning till restaurang och bar.
Kronoparken är Stötens privatstuguområde i den norra delen av Stöten. Avstånd till Kronliften 50-700 m.
Soltorgsbyn med Stötens exklusiva privatstugor med fantastisk utsikt över fjällvärlden. 50-100 m till lift.
Solhem är radhus som ligger i Soltorgsbyn. Exklusiva lägenheter med 10 bäddar, bubbelbad och bastu m m. Ca 200 meter till lift.

 

Liftar: 21 varav 2 stolliftar
Nedfarter: 47
Största fallhöjd: 370m
Längsta pist: 3 060
Liftkapacitet: 18 000 p/t
Belysta nedfarter: 5
Funpark: 1
Pister: Svart 5, röd 4,
blå 10, grön 28 Längdåkning: 45 km
Belyst spår: 3 km
Bäddar: 4000 st
Leder: 2000 km
Restauranger: 9
Skiduthyrningar: 1
Afterski: 1
Disco/bar: 2
Café: 2 Sportshop: 1
Matvaruaffär: Tempo
Aktiviteter: hundspann, skotersafari, bowling, spa,
barnens afterski skidskola, Vargys skattjakt[/row]