Riksgränsen skidor

Riksgränsen

Riksgränsen ligger, som namnet avslöjar, mitt på gränsen mellan Sverige och Norge. Här hittar du fantastisk natursnö, varierad skidåkning på alla nivåer och storslagna vidder. Säsongen startar den 16 februari. För många skidåkare är Riksgränsen något alldeles speciellt. Kombinationen av häpnadsväckande natur, mycket snö och oändliga variationsmöjligheter gör att många skid- och snowboardåkare kommer tillbaka hit år efter år. Mycket handlar om offpistskidåkningen men långt ifrån allt – det finns massor av pistade nedfarter för alla nivåer. Mellan de pistade backarna finns dessutom ”snällare” offpist för de som inte testat offpist förut.

 

Mat & nöjen1

I Riksgränsen finns restauranger, fik och nöjesställen som erbjuder något för alla. Passa på att göra nya bekantskaper och mingla med övriga skidåkare under After Skin! Bland våra restauranger, fik och andra nöjesställen hittar du alltid något som passar just dig. Under dagen kan du äta lunch på Lappis, stanna till i backen vid Nordals, ta en fika vid affären och avsluta skidåkningen med After Ski på Grönan. På kvällen kan du avnjuta en finare middag på restaurang Lapplandia eller ta en enklare barrätt på Grönan. I menyn till vänster finns mer information om våra restauranger och andra kvällsnöjen.

 

Ingen skidåkning utan en skön After Ski!

Stämningen är alltid på topp på Grönan där DJ:s, trubadurer och liveband står för underhållningen. I Grönans bakficka serveras enklare barrätter varje dag. På hotellets altan, mer känd som Pelikanhyllan, kan du njuta av After Skin utomhus mellan april-maj, då solens strålar värmer minst lika skönt som ölen!

Aktiviteter

Riksgränsen är ett enormt snölandskap av äventyr som verkar närmast oändligt, 60 toppar på över 1200 meter väntar på att bli utforskade av dig! Välj bara den aktivitet som passar dig bäst så hjälper vi till med resten. Det finns många sätt att upptäcka fjällen på, till fots, med hundspann, med skoter eller helikopter. Ge dig ut på upptäcksfärd, det finns mycket att välja på vare sig du föredrar utstakade backar eller mer orörd natur. Hur långt du vill ta dig om dagarna är upp till dig, Riksgränsen är ett bra ställe att utgå ifrån för att sedan ta sig till andra orter eller mot Norge.

 

Resa hit

Det finns flera sätt att ta sig till Riksgränsen, med flyg, tåg, buss eller bil. Med flyg tar man sig från Arlanda till Kiruna på ca. 1,5 timme och sedan med buss vidare till Riksgränsen. Från Stockholm till Riksgränsen tar det inte mer än ca. 4 timmar med flyget. Har man mer tid och vill uppleva den vackra vägen upp till Riksgränsen är tåg, buss eller bil de alternativ som står till buds.

 

Boende

Välj mellan hotellrum, enklare skidåkarrum, lägenhet med självhushåll eller exklusiva och nyrenoverade Meteorologen. I Riksgränsen har du alltid skidbackar och nöjen alldeles i närheten av ditt boende!

 

Liftar: 6
Nedfarter: 15
Offpist: 14
Restauranger: ja
Skiduthyrningar: ja